Aquarel XL

Aquarel Masterclass Margo van Vegchel (NL), ‘Aquarel XL’

MasterClass  XL, 2014 atelier Margo van Vegchel

afm. aquarel 45 cm x 120 cm

Na de MasterClass, ‘een Stralend Aquarel’, de stap naar XL in 2014.
Een vervolg speciaal voor de deelnemers van de Masterclass van 2013.

Ook jij hebt waarschijnlijk wel ergens een speciale plek op je muur, of je weet een mooie plaats op andermans muur, voor een extra groot aquarel!. Samen met Margo bepaal jij de maat van het XL-aquarel zonder glas (bijvoorbeeld 80, 100 of 120 cm lang).

Wat is het voordeel van een extra groot aquarel?
♦ Je durf een grote stap te zetten (uit je comfortzone gaan)
♦ Aan de hand van verschillende kleine voorstudies in zwart/wit en kleur, leer je de techniek van een sterk ontwerp maken.
♦ Je leert hoe je je ontwerp kunt uitvergroten en overzetten op groot formaat aquarelpapier.
♦ Maak kennis met aquarelpapier op de rol, niet aan vel.
♦ Het uitgieten van de aquarelverf, een speciale techniek.

 

Ook jij kunt het leren! Het vervolg op een Stralend Aquarel.
Je hoeft het niet zelf ‘uit te vogelen’, je volgt gewoon de MasterClass ‘Aquarel XL’.

Margo neemt het hele maakproces met je door.Van papier spannen op een frame, aquarelleren met een witrand tot de beschermende laag met coating.Je leert het van de hoed tot de rand!

MasterClass XL, 2014 atelier Margo van Vegchel

afm aquarel 185 cm x 80 cm

De eerste dag:
Je leert (op het door joua angegeven XL-formaat) een frame te maken. En je ontdekt hoe je het papier om het XL-frame moet spannen.
Terwijl het papier zich door te drogen verder spant, gaan we na een lekkere lunch ’s middags meerdere aquarellen ontwerpen.

De tweede dag:
De tweede ochtend zet je jouw aquarelontwerp over op het frame met het gespannen papier. Voordat je je ontwerpen in aquarel gaat uitwerken, leer je welke manieren er zijn en ook hoe je de randen kunt afwerken. Je kunt bijvoorbeeld rondom een witrand maken die de suggestie van een passe-partout oproept. Hierna wordt er de rest van de dag geschilderd.

De derde dag:
Je werkt het XL-Aquarel af en met de andere (aquarel)ontwerpen schilder je verder. Daarna leer je hoe je deze van een beschermende coating kunt voorzien. We sluiten de dag op een gezellige manier af met een drankje en kijken samen de gemaakte werken.