Dynamiek in Landschap

Aquarel Masterclass met Gerda Mentens (uit België)
14, 15 en 16 
nov. 2014 

Lees de reacties van de cursisten en het blogverhaal van Liesbeth, haar ervaringen van deze MasterClass. 

website autummElk jaar wordt een zeer goede aquarellist gecontracteerd, die ook als docent prima les geeft. Dit jaar, op verzoek van vele cursisten, het Belgisch toptalent Greda Mentens uit Vlaanderen.

Gerda verdiept zich als vakvrouw al dertig jaar in aquarel. Zij heeft in België haar aquarelschool: ‘Dum Pingo Vivo‘. Dit staat voor ‘zolang ik schilder, leef ik…’, haar levensmoto.die ook als docent prima les geeft.

Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en haar werken worden geroemd vanwege de grafische losse toets met een realistisch accent. Met spontane penseel-streken geeft zij flair aan beweging, kleur en contrasten.

website landschapHaar aquarellen creëren spanning omdat ze voor de kijker iets open laten om in te vullen. Doordat de kijker de kans heeft iets toe te voegen, ontstaat er interactie tussen hem en het aquarel.

Gerda mentens werkbespreking foto 2, Masterclass aquarel Groesbeek, atelier van VegchelMasterclasses: om van te leren én van te genieten!
In 2011 was zij voor het eerst te gast bij de Masterclass Aquarel, toen zij heeft 6 geweldige aquareldagen verzorgd. Haar aparte schilderstijl, goede uitleg en niet te vergeten fijne persoonlijkheid maakte deze dagen tot een aquarelfeestje voor alle cursisten.

Nu in 2014 opnieuw een kans om 3 dagen te mogen leren van haar unieke schilderstijl.
Gerda bouwt een aquarel op vanuit middelpunt naar de rand. En ze gebruikt verschillende mediums, zoals aquapasto, permanent masking en granulatie.

Deze 3 dagen staat het landschap centraal, het vleugje architectuur? Een boerderij, schuren in het geheel opgenomen in de natuur. Voor de cursisten van de eerste keer: het is  een nieuw programma, verschillende elementen worden gecombineerd.

website huisElke dag werken we aan één aquarel, die we aan de hand van geprinte foto’s, demo’s en uitleg van Gerda stap voor stap opbouwen.
Leerpunten zijn bijvoorbeeld: de balans van actie en rust in de afbeelding, waar leg je het focuspunt, waar de donkere tonen en waar de lichte en hoe kies je hiervoor de kleuren verf. Maar ook het ‘zwiepen’ van het penseel en het durven werken met waterspatten.

Zoals je ziet, zit de Masterclass vol met leerpunten en nuttige tips. Gerda volgt jouw schilderproces en helpt je waar nodig tot je schilderij af is, zodat iedereen naar huis gaat met bruikbare informatie én een paar goede werken! Ik kan haar van harte aanbevelen!

De lestijd van 9.30 tot 17.00 uur is ruim, zodat er naast de uitleg voldoende tijd is om zelf lekker te schilderen of even een rustmoment te nemen met koffie of thee. Natuurlijk is er elke dag een lekkere lunch!

Deze Masterclass is om van te leren én van te genieten! Je werkt op een prettige manier aan je kennis en vaardigheden.
Om deze Masterclass goed te kunnen volgen heb je 2 jaar aquarelervaring nodig.

Bekijk de foto’s van de Masterclass van 2011 en geniet van de schilderijen van Gerda Mentens: www.gerdaaquarel.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *