‘Landschap in haar essentie’ – 2015

3-daagse Aquarel Masterclass’met Eugen Chisnicean (uit Moldavië)

In 2015 organiseert Atelier van Vegchel voor de achtste maal de Aquarel MasterClass. Elk jaar wordt een zeer goede aquarellist gecontracteerd, die ook als docent prima les geeft.

Dit jaar uit Moldavië het toptalent Eugen Chisnicean.

afbeedling website

Zijn vroege belangstelling voor kunst werd beïnvloed door zijn vader, die schilderde en fotografeerde. Op de jonge leeftijd van 11 jaar, startte Eugen op de Children’s School voor Schone Kunsten. Sinds die tijd nam hij met succes deel aan talrijke nationale en internationale Kunstwedstrijden.

afbeedling website3Tien jaar geleden verdiepte hij zich in creativiteit van aquarelschilders en ontwikkelde van daaruit een serieuze relatie met aquarel.

In 2010 werd Eugen uitgenodigd als ‘ gast van eer’ op de 4e Salon de l’Aquarelle du Haillan in Frankrijk.

Ik (Margo) heb Eugen in  voorjaar 2014 bezocht en twee dagen les gevolgd. Ik stond versteld van zijn duidelijke en enthousiasmerende uitleg over de techniek van de opbouw van een schilderij. Van hoe hij  licht vangt in het landschap.

Zijn finesse van de nat in nat techniek, de opbouw van vormen die half in elkaar vloeien en de detaillering maken de aquarellen van Eugen tot een sprankeling van licht (en donker) in het landschap. Daarnaast zorgt de losse schilderstijl van Eugen tot een aquarel dat tot de verbeelding spreekt.

De vriendelijke en rustige uitstraling van Eugen geeft gelijk een vertrouwd gevoel waarin alle taalbarrières genomen worden. Deze MasterClass is Engelstalig, natuurlijk worden alle demonstraties in het Nederlands vertaald. Zodat dit ook weer een Masterclass wordt om van te leren én van te genieten! Ik kan hem van harte aanbevelen!
afbeedling website2

De lestijd van 9.30 tot 17.00 uur is ruim, zodat er naast de uitleg voldoende tijd is om zelf lekker te schilderen. Tussendoor kun je altijd even een rustmoment nemen met koffie of thee. Natuurlijk is er elke dag een uitgebreide lekkere lunch (iets meer dan broodje kaas zeg ik altijd maar!)!

Deze MasterClass is om van te leren én van te genieten! Je werkt op een prettige manier aan je kennis en vaardigheden. Om de MasterClass goed te kunnen volgen heb je 2 jaar aquarelervaring nodig.

Bekijk de website van Eugen Chisnicean en geniet: www.eugenchisnicean.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *