Gerda Mentens, MasterClass aquarel

‘Dynamiek en beweging in straat en landschap’
2x driedaagse Masterclass aquarel met Gerda Mentens (uit België)Gerda mentens werkbespreking foto 2, Masterclass aquarel Groesbeek, atelier van Vegchel

In 2011 organiseert Atelier van Vegchel voor de vierde maal de Aquarel Masterclasses. Elk jaar wordt een zeer goede aquarellist gecontracteerd die ook als docent prima les geeft. Dit jaar weer een Belgisch toptalent, Greda Mentens uit Vlaanderen.

Gerda verdiept zich als vakvrouw al dertig jaar in aquarel. Zij heeft in België haar aquarelschool: Aquarel Gerda Mentens, masterclass aquarel Nederland, atelier margo van vegchel‘Dum Pingo Vivo‘. Dit staat voor ‘zolang ik schilder, leef ik…’,  haar levensmoto. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en haar werken worden geroemd vanwege de grafische losse toets met een realistisch accent. Haar schilderijen komen zowel op een doordachte als intuïtieve manier tot stand. Met spontane penseelstreken geeft zij flair aan beweging, kleur en contrasten. Haar aquarellen creëren spanning omdat ze voor de kijker iets open laten om in te vullen. Doordat de kijker de kans heeft iets toe te voegen, ontstaat er interactie tussen hem en het aquarel.

Margo’s Masterclasses: om van te leren én van te genieten!
Ik (Margo) ken Gerda Mentens al meer dan vijf jaar als een uitstekend aquarellist en fijne collega. Ter voorbereiding op de Masterclass, en om haar te leren kennen als docente, heb ik een les bij haar gevolgd. Gerda heeft hart voor aquarel, dat straalt zij uit als ze voor een groep staat. Haar demonstraties en uitleg brengt ze rustig en in een goed te volgen opbouw. Ze heeft een aparte schilderstijl. Ze bouwt een aquarel op vanuit middelpunt naar de rand. En ze gebruikt verschillende mediums, zoals aquapasto, permanent masking en granulatie.
Ik kan Gerda van harte aanbevelen: door haar unieke stijl, oog voor details en geduld met een groep, zul je veel van haar leren!

  • veel dank aan ....Gerda veel dank aan ....Gerda
  • geconcentreerd aan de slag geconcentreerd aan de slag
  • aanwijzingen van Gerda aanwijzingen van Gerda
  • werk cursisten werk cursisten
  • actie! actie!
  • 'de zegen' 'de zegen'
  • tevreden blik tevreden blik
  • 'kijk avond' 'kijk avond'
  • werkbespreking werkbespreking
  • werkbespreking 2 werkbespreking 2
     

Zoals je ziet, zit de Masterclass vol met leerpunten en nuttige tips. Gerda volgt jouw schilderproces en helpt je waar nodig tot je schilderij af is, zodat iedereen naar huis gaat met bruikbare informatie én een paar goede werken!
Site van Gerda Mentens