Jackey Pearson 2010

‘Levendigheid op straat en op het water’
2x driedaagse Masterclass aquarel met Jacky Pearson masterclass aquarel Jackey Pearson Nederland, Margo van Vegchel en jackey Pearson in overleg, atelier van vegchel

Jacky is geboren in Engeland en woont nu in Nieuw-Zeeland. Ze heeft haar hele leven getekend en geschilderd en is fulltime kunstenaar en aquareldocente. Jacky exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en heeft met haar werk vele prijzen gewonnen. Ze heeft onder andere Nieuw-Zeeland vertegenwoordigd in de Internationale Biënnale Aquarel en haar werk is opgenomen in de permanente collectie van het International Museum of Watercolours in Mexico. Jacky’s aquarellen zijn naast haar website (www.jackypearson.com) te bewonderen in de boeken ‘NZ in Watercolour’ en ‘Splash 11 –2010’. Leuk om te vermelden is verder dat ze alle aquarel Jacky Person boot, masterclass aquarel Groesbeek, atelier van vegchelklassieke vuurtorens van Nieuw-Zeeland in aquarel heeft vastgelegd en deze zijn uitgegeven in kalenders.

Margo’s Masterclasses: om van te leren en van te genieten!
Na les gegeven te hebben in verschillende landen komt Jacky nu voor eerst naar Nederland. Ik heb met een cursus van haar meegelopen om haar als docente te ervaren en was heel tevreden. Jacky ‘loves’ de transparante effecten van aquarel, het geeft haar een gevoel van vrijheid en spontaniteit. Dat zie je terug in haar manier van lesgeven. Ze legt de dingen met enthousiasme uit, doet het voor, geeft duidelijke instructies en kijkt ook of de uitleg wordt begrepen! Ze heeft veel kennis van perspectief, compositie en toonwaarde, die ze goed gedoseerd kan overbrengen zonder de cursist te overvoeren. Jacky volgt haar eigen schilderspad, maar is in staat de cursisten daarop mee te nemen!
Site van Jacky Pearson

  • de aftrap van een geslaagd Masterclass Aquarel de aftrap van een geslaagd Masterclass Aquarel
  • studenten aan het werk studenten aan het werk
  • goede aanwijzingen van Jackey goede aanwijzingen van Jackey
  • detail van een schilderhand detail van een schilderhand
  • vol concentratie en inspiratie vol concentratie en inspiratie
  • demonstratie Jackey demonstratie Jackey
  • aquarel van Jackey vol tips en aandachtspunten aquarel van Jackey vol tips en aandachtspunten