Dynamiek in Landschap

Masterclass Aquarel Gerda Mentens
door Gemma Brandsgemma

Met voldoende papier, verf en kwasten rijd ik vrijdagmorgen vol verwachting naar Groesbeek voor mijn eerste masterclass aquarel.

Van te voren heb ik al de website van docente Gerda Mentens bekeken. Haar stijl spreekt mij erg aan. Zou ik dat na 3 dagen ook kunnen?

Wij worden hartelijk ontvangen door Margo en Gerda met koffie en gebak en krijgen uitleg over het programma voor de komende 3 dagen.

demo gerda

Ieder dagdeel starten we met een demonstratie en een duidelijke uitleg van Gerda hoe zij een aquarel (op verschillende manieren) opbouwt en de nodige tips waar we op moeten letten. Door de opbouw van het programma worden we uitgedaagd om met lef aan de slag te gaan.

Het gaat over veel en weinig water, kleuren mengen, toonwaarden, kwasten, papier en verschillende technieken, alles mooi gedoceerd over de 3 dagen aangeboden.

boom6

Ik vond het leuk om te zien dat, terwijl we allemaal vanuit dezelfde foto aan de opdracht werkte, er toch heel verschillende aquarellen ontstonden en ieder met zijn eigen stijl en kleurgebruik er een uniek aquarel van maakte.

boom7

De boom die we op het eind getekend hebben en voor elkaar gevuld hebben met een stukje aquarel is daar een mooi afspiegeling van.

Voor mij waren het 3 boom5fantastische dagen, waarin ik veel geleerd heb, mooie aquarellen gemaakt, lol gehad, genoten van het begin tot het eind en veel inspiratie heb gekregen om hier verder mee aan de slag te gaan.

Één reactie op “Dynamiek in Landschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *