Masterclass XL, wat is dat?

tekst en aquarellen van Bouwien Schep

bouwien8Een sprong in het diepe, maar wat een fantastische ervaring!
We waren vrijdags al op tijd op weg naar De Horst, want daar zou het aquarelfeestje worden gebouwd. Ontvangst met de traditionele koffie met gebak, maar bovenal de warme hartelijkheid van Margo en Wilco!
We kregen allemaal weer een mooi koffertje met oa een opkikkertje en een energieshot.

Dag 1 – Opfrissen
Toen begon het opfrissen van de vorige keer. Waar moet je aan denken bij het bouwen van een frame en het spannen van papier. Niet lang daarna klonk het getimmer door de ruimte. Hier nog een tikje, daar nog een zetje, en ja hoor, keurig haaks.
bouwien6

Dag 2 – Het spannendste deel
Yes! Papier nat maken, om je ‘hoogste licht’ denken, handdoek en dweil in de aanslag en daar ging Margo los (verf gieten). Hier wat geel, daar nog wat ander geel, blauw en nog wat en dan mag je met het frame gaan wiebelen. Maar denk erom het is wel met beleid, want wat wil je waar hebben (de vloeiende verf).

bouwien5Wat een pracht gezicht was dat, en dan mogen wij. Oef, dat is wel best spannend. Wordt het wat ik wil? Maar ik weet niet helemaal precies wat ik wil. Wat als de verf zijn eigen feestje gaat vieren op het papier?

bouwien4


Dag 3 – afronding

Vanmorgen weer op tijd op De Horst aanwezig. Daar gingen we weer en wat werd het mooi. Ieder aquarel met z’n eigen kleurenspel. Wat is dat toch prachtig om te zien. In twee dagen tijd van wit papier naar een schitterend aquarel.

 

Terwijl de eerste met het vernissen aan de gang gingen, waren anderen nog in alle rust aan het schilderen. Weer anderen gingen nog even lekker met verf gieten omdat ze nog tijd over hadden. Maar iedereen genoot.

bouwien3
En dan komt de laatste fase: alle aquarellen op een rijtje!

Ieder een drankje en wat lekkers te knabbelen. Toen was de eer aan Margo. Zij heeft al onze werken besproken. En wat zijn ze allemaal mooi geworden. Allemaal met hun eigenheid, en de eigen schilderhand.

Tot slot kregen we allemaal een kleurrijk deelnamecertificaat.

En toen was ons feestje voorbij!

 

Margo en Wilco, wat bouwienhebben jullie ons fijne dagen bezorgd door jullie warme belangstelling.

Jullie lieve, vriendelijke en stimulerende woorden. Tips en trucs, hulp en advies.
Maar ook door jullie goede verzorging en de lunches die mij elke keer weer versteld doen staan.

Dank voor alles wat we nu weer als extra bagage in onze aquarelrugzak mee kunnen nemen. Ik zal zeker vaak gebruik maken van wat ik geleerd heb.

Het was in één woord weer FANTASTICH!

Bedankt, Bouwien Schep

Dit is een ingekorte versie van het artikel. Klik voor het volledige artikel hier 

5 reacties op “Masterclass XL, wat is dat?

    • Hoi Janneke, wat een enthousiaste leuke reactie, Dank je wel. Er komt vast weer een MasterClass XL, alleen even een paar jaartjes wachten.
      Voor de komende 2 staan al andere docenten met hun specialiteiten klaar.

  1. Wow! Wat een AVONTUUR! Heerlijk lijkt me, en zo spannend wat de verf gaat doen. Zo te zien hele tubes in een emmertje leeggedrukt?! Imposant Bouwien. Een mooi resultaat, de achtergrond geeft enorm veel ruimte.. Leuk om je ervaring te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *