Mijn impressie van de Masterclass aquarel 2013 met Margo van Vegchel

tekst en aquarellen van Liesbeth Drabbe Wijers.

Mijn impressie van de Masterclass aquarel 2013Twee weken voor de start van de Masterclass aquarel werd ik verwelkomd met een e-mail van Margo. In de mail stond duidelijke uitleg wat ik mee mocht brengen en hoe ik mij kon voorbereiden zodat ik het maximale uit de aquarel masterclass kon halen.

En afgelopen weekend was het zover, het geheim van Margo’s schilderijen zou aan mij en de andere leden van de schildersgroep worden verteld.

Bij binnenkomst kreeg ik al het gevoel van welkom zijn, en niet alleen op dag 1 als er heerlijk gebak op je te wachten staat, maar iedere dag werd ik op een hartelijke manier begroet door Margo en haar assistent Wilco.Mijn impressie van de Masterclass aquarel 2013

 

Ik werd tussen de lessen door heerlijk verwend met lekkere lunches en vele kopjes koffie en thee die Wilco allemaal voor ons regelde.

 

Naast al die goedverzorgde , gezellige en smaakvolle pauzes, kreeg ik ook nog heel erg veel geleerd.
Margo is in staat om op haar eigen spontane sprankelende wijze je te leren hoe haar schilderijen zijn gemaakt.
Door haar duidelijke stappenplan ‘Voila’ en haar begeleiding daarin, was het voor mij snel duidelijk hoe de dagen eruit gaan zien, en wat we elke dag gingen leren.Mijn impressie van de Masterclass aquarel 2013

Margo heeft ons de afgelopen 3 dagen haar geheim gegeven over haar schilderijen, niet alleen hoe je ze maakt.
Maar ook heeft ze ons nog geleerd hoe je jezelf voorbereid op het schilderen, voordat je zelf überhaupt in de buurt van de kwast bent geweest.
Ook weet ik nu hoe zij haar schilderijen zo ‘sprankelend’ maakt.

Daarnaast geeft ze je ook nog de vrijheid om alle kennis die je wordt aangereikt gelijk te vertalen naar je eigen onderwerp, waardoor iedereen op zijn eigen schildersmanier de sprankelendheid van Margo in zijn/haar eigen werk kon stoppen.
De resultaten waren verbluffend mooi!

Ik volg al een aantal jaren les van Margo, dus een paar dingetjes die in de Masterclass werden geleerd, kende ik al.
Zoals een eyecatcher bijvoorbeeld, maar door haar stap -voor- stap instructies werd mij nu duidelijk hoe Margo dit alles toepast in haar werk, waardoor ik heb geleerd hoe zo’n eyecatcher samenwerkt met een heleboel andere punten waar je op kunt letten wil je een ‘sprankelend’ schilderij maken.

Mijn impressie van de Masterclass aquarel 2013De afgelopen 3 dagen heb ik onwijs veel geleerd, ik heb een kijkje mogen nemen in de keuken van een ware Kunstenaar en kreeg de vrijheid om dat ook nog eens om te mogen roeren in mijn eigen werk!!
Margo’s enthousiasme heeft mij geholpen om grote stappen te zetten in mijn schilderij.

Vol trots mag ik dan ook straks mijn ‘diploma’ dragen!

2 reacties op “Mijn impressie van de Masterclass aquarel 2013 met Margo van Vegchel

 1. Wat een leuk,interessant om de beschrijving van deze masterclas te lezen.!volgende keer hoop ik ook hieraan deel te nemen.dank je wel..

 2. Ik kan helemaal meegaan in het verslag van de Masterclass van vorig weekend.
  Het heeft bij mij zijn sporen nagelaten en zoals ik nu lees, ook bij Liesbeth.
  En waarschijnlijk bij meerdere mensen.

  “een kijkje in de keuken van”…dat was het
  en nu op weg naar eigen interpretatie.
  Zet ‘m op allemaal. Succes!

  Irma Troost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *