MasterClass ‘Een stralend Aquarel’ door Margo van Vegchel

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Hoe maak jij toch die speciale, mooie aquarellen zonder glas? Dat kan toch eigenlijk niet?’ Jawel, het kan wel! Het was twee jaar lang zoeken en uitproberen, maar uiteindelijk is het me gelukt!

afbeedling Masterclass Een stralend Aquarel margo van vegchelJij kunt het nu ook leren in deze unieke MasterClass. Niet in twee jaar, maar in 3 dagen!

Wat is het voordeel van een aquarel zonder glas? Je werk krijgt een mooiere intensere uitstraling, omdat de kleur niet meer wordt afgedekt door reflecterend glas. Het ziet er zogezegd ‘museumwaardiger’ uit. En dat is niet alles, je kunt zonder het gewicht van het glas ook veel grotere schilderijen maken én passe-partouts en dure lijsten zijn niet meer nodig!

Ook jij kunt het leren! En je hoeft het niet zelf ‘uit te vogelen’, je volgt gewoon de MasterClass ‘Een stralend Aquarel’. Ik, Margo van Vegchel, neem het hele maakproces met je door.Van papier spannen op een frame, aquarelleren met een witrand tot de beschermende laag met coating.Je leert het van de hoed tot de rand!

Om iets te leren moet een goede kunstenaar, ook een goede docent zijn. Daar kun je bij deze MasterClass op vertrouwen. De afgelopen jaren kreeg ik vele complimenten van cursisten. Lees ze zelf op www.kunstingroesbeek.nl en www.masterclassaquarel.nl.

De eerste dag:
Je leert op twee verschillende manieren het frame (de ondergrond) te maken voor het aquarelpapier.En je ontdekt hoe je het papier om het frame moet spannen.

Terwijl het papier zich door te drogen verder spant, gaan we na een lekkere lunch ’s middags meerdere aquarellen ontwerpen.

De tweede dag:
De tweede ochtend zet je jouw aquarelontwerpen over op de frames met het gespannen papier. Voordat je ontwerpen in aquarel gaat uitwerken, leer je welke manieren er zijn en ook hoe je de randen kunt afwerken. Je kunt bijvoorbeeld rondom een witrand maken die de suggestie van een passe-partout oproept. Hierna wordt er de rest van de dag geschilderd.

De derde dag:
Je kiest een of meer aquarellen (afhankelijk van hoe snel je werkt) om helemaal af te maken. Daarna leer je hoe je deze van een beschermende coating kunt voorzien. We sluiten de dag op een gezellige manier af met een drankje en kijken samen de gemaakte werken.