Watercolor Artist Frank Francese

Schilderen binnen en buiten je comfortzoneFrank Francese aan het werk, ateliermargovanvegchjel, Masterclass aquarel Holland

Hallo, ik ben Frank Francese uit Amerika en ik ben door Atelier van Vegchel uitgenodigd om les te geven op de Dutch Aquarel MasterClass 2012. In een aantal blogs zal ik iets vertellen over mezelf en mijn manier van aquarelleren.

Ik hou van het landschap van Colorado, elk jaar schilder ik het weer. Ik geniet van de rust van het bos, het luisteren naar de vogels, het bekijken van herten en elanden met hun jongen, van een vis die uit het water springt, de bladeren die veranderen in de herfst en sneeuw die in eenzaamheid valt. Mijn innerlijke rust vind ik in het hoge land, daar voel ik me zo goed dat ik er drempels en schilderangsten heb overwonnen.

Reizen is altijd leuk, vooral als je gaat schilderen op je bestemming. Als je daar uit je comfortzone durft te komen, vind je nieuwe manieren om jezelf in aquarel te uiten.

Maart 2012 heb ik doorgebracht met het schilderen van Frank Francese aan het werk, ateliermargovanvegchjel, Masterclass aquarel Hollandde omgeving van Gateway in Colorado. De rode rotsen en stompe pinyon-jeneverbesbomen gaven mij hetzelfde vredige gevoel als het hoge land.

Ik probeer ook elk jaar buiten de VS te reizen. In 2010 was ik in Brazilië en merkte ik dat ik helemaal buiten mijn comfortzone was!! Ik zag er wonderlijke dingen in het regenwoud en ontmoette prachtige mensen tijdens het schilderen daar. In 2012 reis ik naar Nederland en Ierland. Ik ben benieuwd wat Holland me brengt, ik verheug me op molens, bloemen en de historische locatie in Ubbergen. Ik heb zin om de cursisten te ontmoeten en met hen aan de slag te gaan.

Één reactie op “Watercolor Artist Frank Francese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *